گاهی دوستان میپرسند جمعآوری طلا در هیأت از کجا شروع شد؟
سادهاش این است که جلسه صحیفه امام بود منزل معصومه خانم، همان روزی که آقا پیام دادند بر همه مسلمین فرض است در کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند و سه روز پیشتر هم حکم جهاد داده بودند برای فلسطین که حکم قطعی شرعی است کمک کنیم فلسطین به فلسطینیها برگردد.
اما قصهی ارتباط طلا و این هیأت شنیدنیتر و درازتر است.
سال ۹۹ بود و بحبوحهی بیکاریهای ایام کرونا.
خانم جعفریان پیام دادند که شما که مرتبط هستید با این خانوادهها، یک قطعه طلا و یک ترمه عتیقه از زمان قاجار هست، اهدا کردهاند برای تأمین وسیلهی کار برای کارگرهایی که از کرونا بیکار شدهاند.
نمیدانم برای خودشان بود یا کسی دیگر، اما همان قطعهی طلا شد آغاز یک مسیر درخشان.
طلا را فروختیم و رفتیم سراغ یکی از دوستانمان، آقای براهویی. آقای خوشاخلاق بلوچ «اهل سنت» که توی کار تعمیر چرخ خیاطی و فروش چرخ دست دوم است. وقتی فهمید چرخ خیاطی برای کار خیر هست، خیلی تخفیف داد. آنقدر که عملا سودی برایش نماند. اعلام هم کرد هر وقت این چرخها به مشکلی خوردند، زنگ بزنند، خودم میروم تعمیر میکنم.
شغل سرپرست دو تا خانواده با چرخ خیاطی حاصل آن طلا، راه افتاد و بعد از آن که دوستانی دیدند کار خوبی آغاز شده، به جای اهدای بسته ارزاق، آمدند سراغ وسیله کار. از تنور خانگی تا چیزهای دیگر. همان ایام بیش از ۵۰ چرخ خیاطی صنعتی، شد وسیلهی کار این خانوادهها.
در شناسایی خانوادهها هم «ایرانی و غیرایرانی» مطرح نبود. تنها شاخص این بود: هر کارگری که بیکار شده و غیرت دارد و میتواند کار کند.
خلاصه که «اهدای طلا»، با مسألهی «امت اسلامی» در هیأت گره خورده است.
رقیه فاضل
ble.ir/rq_fazel
جمعه | ۲ آذر ۱۴۰۳ | #خراسان_رضوی #مشهد